COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință chinezi au creat un prototip de motor care funcționează cu plasmă atmosferică

Oamenii de știință chinezi au creat un prototip de motor care funcționează cu plasmă atmosferică

Oamenii de știință chinezi au creat un prototip de motor care funcționează cu plasmă atmosferică. Potrivit dezvoltatorilor, această abordare va reduce emisiile de gaze cu efect de seră și dependența de combustibilii fosili.


O echipă de cercetători de la Institutul de științe tehnologice de la Universitatea Wuhan a demonstrat un prototip al unui dispozitiv care utilizează plasma atmosferică cu microunde pentru mișcarea reactivă.


"Motivația principală pentru munca noastră este de a ajuta oamenii să rezolve problemele legate de încălzirea globală", spune Jao Tong, profesor la Universitatea Wuhan. - Fenomenele negative din mediul înconjurător apar, deoarece oamenii folosesc motoare cu combustie internă pe combustibili fosili pentru mașini de acționare, cum ar fi mașinile și avioanele. În construcția noastră nu este nevoie de combustibili fosili, ceea ce înseamnă că nu există emisii de dioxid de carbon care să provoace efectul de seră și încălzirea globală".
Motorul cu jet de plasmă al oamenilor de știință chinezi generează o plasmă cu temperatură ridicată sub presiune ridicată la fața locului, folosind doar aer injectat și energie electrică.


Prototipul dispozitivului cu jet de plasmă poate ridica o bilă de oțel cu o greutate de 1 kg deasupra unui tub de cuarț cu diametrul de 24 mm, unde aerul sub presiune înaltă se transformă într-un jet de plasmă, trecînd prin camera cu microunde ionizată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load