X 

Vremea caniculară afectează și mașinile! Ce recomandă specialiștii

23 aug. 09:30   Societate
2578 0

În zilele caniculare și mașinile au nevoie de un tratament special. Chiar dacă cei mai mulți șoferi încearcă să și le protejeze, căutînd locuri la umbră și folosind aerul condiționat, ca metodă de protecție, specialiștii spun că e nevoie de verificări tehnice periodice.

„Primul lucru cu care se confruntă șoferii care circulă, în special, în oraș, prin ambuteiaje, este supraîncălzirea motorului și a sistemelor de răcire. Un motor supraîncălzit crește imediat uzura uleiului, ceea ce scurtează imediat perioada de înlocuire a acestuia.

Dacă, în regim normal, uleiul se poate schimba o dată pe an, atunci în timpul unor astfel de veri, uleiul poate fi schimbat la începutul și sfîrșitul verii”, a declarat directorul unui service auto, Valeriu Gagauz.

Specialiștii vin cu mai multe recomandări pentru a evita astfel de probleme.

„În primul rînd, șoferii trebuie să respecte toate instrucțiunile producătorului mașinii. De exemplu, vara să aibă cauciucuri de vară, nu de iarnă, chiar dacă noi știm că și cele de vară nu rezistă pe astfel de călduri și poate fi pierdut controlul volanului, notează Noi.md cu referire la tv8.md.


Și cel mai important, o atenție deosebită trebuie să se acorde acumulatoarelor. Ele se defectează de două ori pe an, cînd e foarte frig și cînd e foarte cald. Dacă cineva urmează să parcurgă un drum lung, neapărat trebuie să verifice acumulatorul și generatorul”, a mai spus Valeriu Gagauz.

Un alt sfat demn de luat în calcul este ca șoferii să nu lase în mașini obiectele care pot exploda la temperaturi înalte, așa cum ar fi brichetele sau spray-urile.

În timp ce unii șoferi spun că își verifică mașina mai des în timpul verii, alții încearcă doar să o țină la umbră și să conecteze aerul condiționat.

"Sîntem nevoiți să facem verificări, mașina trebuie să fie de nădejde. Loc la umbră căutăm".

"Mă străduiesc să caut umbră, dar, în general, mă salvează doar aerul condiționat din mașină".

4
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?