COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință americani au explicat de ce păsările cîntă cel mai tare în zori

Oamenii de știință americani au explicat de ce păsările cîntă cel mai tare în zori

Oamenii de știință au descoperit că păsările cîntă în primele ore ale dimineții pentru a-și încălzi coardele vocale înainte de o zi încordată.


Studiul a fost publicat în Animal Behaviour, pe scurt despre el relatează Daily Mail.


Se știe că păsările cîntătoare, cel mai energic cîntă în zori, dar de ce — era un mister. Unii oameni de știință au presupus că ele aleg acest timp pentru că dimineața devreme rareori este vînt puternic. Alții au afirmat că în amurgul zorilor este greu să vânezi sau să construiești cuiburi, de aceea păsărilor le rămîne doar să cînte. Un nou studiu presupune că păsările cîntătoare folosesc orele dimineții pentru a-și încălzi corzile vocale înainte de spectacolele din timpul zilei.Studiind vrăbiile de mlaștină, cercetătorii au descoperit că ele încep să cînte mai încet pe măsură ce soarele se ridică. Co-autorul studiului, profesorul Stephen Nowicki de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, a declarat: "este ca și cum cîntăreții își încălzesc vocea înainte ca cortina să se ridice".
Potrivit autorului principal al studiului, Jason Deen, "cu cît păsările se încălzesc mai mult, cu atît cînta mai bine. Treptat, ele puteau interpreta triluri din ce în ce mai complexe".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load