Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Sute de păsări moarte au fost găsite pe cîmpiile din Serbia

6 mar. 22:30   Externe
2083 0

Ornitologii din orașul Kikinda, în nord-estul Serbiei avertizează că populația bufnițelor pînă acum îndrăgite de toată lumea ar putea fi amenințată, după ce recent au descoperit peste 800 de păsări moarte pe cîmpiile din apropiere. Experții cred că ar fi putut fi otrăvite.

Ornitologii numesc Kikinda „capitala mondială a bufnițelor cu urechi lungi”. Sute de astfel de păsări de pradă uimitoare își petrec lunile de iarnă odihnindu-se în copacii din jurul pieței principale a acestui mic oraș sîrbesc.

Niciuna dintre păsările moarte găsite recent nu era bufniță cu urechi lungi, dar sînt cruciale pentru ecosistemul local și pentru bufnițele cu urechi lungi, care sînt, de asemenea, protejate, notează Noi.md cu referire la b1tv.ro.

Păsările de pradă nu își construiesc propriile cuiburi și se mută în cuiburile construite de alte specii, care migrează, așa că dacă nu există unde să se adăpostească, ele pot pleca din Kikinda.

Potrivit unor estimări, bufnițele consumă pînă la jumătate de milion de șoareci în cele cinci luni de iarnă. Acest serviciu este deosebit de important în sezonul curent. Însă se parfe că otrava pentru rozătoare s-a dovedit a fi consumată nu de acestea, dar de păsări.


0
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?