X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Este marcată Ziua Mondială a Păsărilor

1 apr. 19:00   Societate
1407 0

Ziua Mondială a Păsărilor a fost marcată pentru prima dată la 1 aprilie 1906 în baza Convenției pentru apărarea păsărilor, avînd drept scop informarea publicului cu privire la importanța conservării păsărilor sălbatice și a ecosistemelor în care acestea trăiesc.

Se estimează că pe Pămînt există de la 9 000 la 10 000 specii de păsări, dintre care în R. Moldova viețuiesc peste 300 de specii de păsări, 89 dintre care sînt specii faunistice rare și sînt incluse în Legea privind fondul ariilor naturale protejate de stat, notează Noi.md.

Locuri impresionante unde pot fi observate păsările sînt: Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, Rezervația biosferei ”Prutul de Jos”, Parcul Național ”Nistrul de Jos”, Lacurile din Găgăuzia, Pădurea Domnească, Plaiul Fagului, Codrii, precum și parcurile Chișinăului.

Din cele peste 10.000 de specii de păsări care trăiesc în lume, 12% dintre ele sînt în pericol să dispară în următorul secol, iar supraviețuirea lor depinde de sprijinul pe care toți oamenii planetei trebuie să-l acorde măsurilor de conservare și protejare a acestora.

Mai multe informații despre flora și fauna Republicii Moldova pot fi aflate, accesînd site-ul moldovenii.md.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?