COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Google schimbă o funcție din Android

Google schimbă o funcție din Android

Cînd a introdus Android 9 Pie, Google a avut ideea de-a naviga prin sistem doar cu gesturi. Ca pe iPhone. Doar că n-a livrat un sistem la fel de bine optimizat cum a reușit Apple. Din fericire, asta se va schimba cu următoarea versiune de Android.

Android 9 Pie are un sistem de gesturi pentru navigație similar celui de pe iPhone X și iPhone Xs. Problema e că gesturile nu sînt la fel de intuitive și companiile partenere și-au făcut cumva sisteme separate. Odată cu Android Q Google încearcă să schimbe lucrurile, dar în bine

Prima noutate e opțiunea Back Sensitivity și, așa cum îi zice numele, te lasă să stabilești pe-o scară de la 1 la 4, cît de sensibil să fie gestul pentru înapoi. Cum Android dispune de opțiunea back, mulți utilizatori s-au plîns că activează din greșeală. Iar Google încearcă acum să mai reducă din stresul acesta inutil.


O altă opțiune va fi posibilitatea de-a accesa diverse meniuri din aplicații printr-o glisare din stînga sau dreapta. Inclusiv servicii Google au fost afectate de modul în care sistemul de operare interpretează astfel de gesturi. Pînă la Android Q, dezvoltatorii aplicațiilor au fost forțați să rezolve cumva această chestiune de interacțiune.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load