X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

A fost desemnat noul șef al Inspecției Procurorilor

28 mar. 14:56   Politică
1991 0

În cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor a avut loc proba de interviu în cadrul concursului pentru selectarea inspectorului-șef al Inspecției procurorilor, notează Noi.md.

Fostul procuror general adjunct, Mircea Roșioru, a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în calitate de șef al Inspecției Procurorilor. Potrivit deciziei CSP aprobate astăzi, Mircea Roșioru a promovat concursul și a acumulat, în cadrul probelor, 8,7 puncte. Contracandidatul său, Artur Reguș, a acumulat mai puțin - 7,9 puncte.

Prezentarea generală a candidaților în cadrul probei interviu s-a axat pe experiența profesională, motivația de accedere în funcție, viziunea asupra viitoarei activități în calitate de inspector-șef, după care acestora le-au fost acordate întrebări aferente funcției în care eventual vor accede.

Potrivit Regulamentului privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției procurorilor și a concursului pentru selectarea inspectorului-șef, candidații au fost evaluați în cadrul ședinței de interviu, în bază de fișă, care include următoarele criterii:

a) experiența și competența profesională;
b) motivația de accedere în funcția de inspector;
c) aptitudini;
d) autocontrol și rezistență la stres;
e) viziunea asupra standardelor de etică.


2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?