COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

DeepMind va folosi IA pentru a urmări populațiile de animale rare și pe cale de dispariție, folosind fotografii

DeepMind va folosi IA pentru a urmări populațiile de animale rare și pe cale de dispariție, folosind fotografii

Echipa de dezvoltare IA a companiei Google DeepMind s-a alăturat unui număr de proiecte care utilizează rețele neuronale pentru a urmări populațiile de specii rare și pe cale de dispariție.

Inginerii s-au alăturat unui proiect care urmărește numărul de animale și păsări din fotografiile din Parcul Național Serengeti din Tanzania, scrie EnGadget.

Inteligenţa artificială dezvoltată de DeepMind va analiza milioane de fotografii făcute din 2010 pînă în 2019 în Serengeti în căutarea diverselor animale și păsări, a căror populație a scăzut brusc din cauza influenței umane. Pîn comunicatul proiectului se menţionează că în prezent voluntarii au nevoie de ani de zile pentru a analiza manual fotografiile.DeepMind a dezvoltat deja un sistem care poate eticheta majoritatea animalelor cu aceeași precizie ca și oamenii, și va putea prelucra toate fotografiile în ultimii nouă ani în aproximativ nouă luni. Inginerii specifică faptul că IA este capabilă să recunoască gheparzii în imagini defocalizate sau struţii alergînd cu viteză.


Reprezentantul DeepMind a spus că pentru funcționarea IA vor fi suficiente echipamente „modeste” și o viteză medie a conexiunii la Internet.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load