Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Legătură cu natura

5 aug. 03:30   Sănătate
979 0

Să scapi de depresie, stres şi anxietate, care au devenit o parte integrantă a vieţii multor oameni, ne ajutănd ecoterapiia.

Multe dintre problemele de sănătate mintală a omului ecoterapeuții le explică prin deteriorarea legăturii lui cu natura. Ca urmare, medicina tradițională, chiar şi utilizînd o gamă largă de medicamente, nu îl poate proteja de stările nedorite, transmite ecology.md

Oamenii au evoluat împreună cu natura mii de ani. Dar, cu dezvoltarea tehnologiei industriale şi urbanizării omul tot mai mult se înstrăina de natură. Pe parcursul ultimelor două secole, modul de viață al oamenilor s-a redus la crearea tehnologiilor și consum. Lucrul, care adesea nu aduce satisfacție, creditele luate pentru achiziţia unor lucruri inutile, emoțiile pentru banii din bancă, insuficiența cronică de timp – sunt astăzi cele mai frecvente probleme ale oamenilor.

Medicii cred că oamenii plătesc scump pentru pierderea conexiunii cu natura şi încurajează locuitorii din mediul urban cît mai des să iasă în parcuri. Totodată recomandări de acest gen nu se fac la adresa locuitorilor din mediul rural, considerîndu-se că aceștia contactează suficient cu natura. Plimbările în parc, probabil într-adevăr, pot linişti cumva, dar pentru a obţine un efect maxim, trebuie să schimbăm atitudinea faţă de natură – de la cea de consumator la cea de parteneriat.

13
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?