COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Biologii au creat o bază de date care leagă toate cercetările despre plante și ciuperci din ultimii 120 de ani

Biologii au creat o bază de date care leagă toate cercetările despre plante și ciuperci din ultimii 120 de ani

Biologii de la Universitatea Leiden din Olanda au adunat o bază de date mare din studiile efectuate de oamenii de știință din întreaga lume în ultimii 120 de ani despre interacțiunea plantelor și ciupercilor.


Aproape toate plantele au rădăcini care le permit să obțină substanțe nutritive din pămînt. Pe multe rădăcini — în special pe cele a copacilor mari — cresc ciuperci. Această relație, numită mycorrhiza, este simbiotică, deoarece ciupercile, ca și plantele, beneficiază de ea. În acest caz, o astfel de simbioză este importantă pentru ambele tipuri de organisme, deoarece nu ar putea supraviețui fără ea.


Pînă în prezent, informațiile despre aceste relații simbiotice au fost împrăștiate în nenumărate publicații științifice. Noua baza de date despre interacțiunea ciupercilor, accesibilă prin intermediul Fondului global informațional privind biodiversitatea (GBIF) și platformei de management de date privind biodiversitatea PlutoF, reunește toate cunoștințele într-o singură sursă și le permite oamenilor de știință să înțeleagă într-un nou mod importanța relațiilor dintre plante și sol.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load