Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Medalie de bronz pentru Republica Moldova la Olimpiada Internațională de biologie

20 iul. 2022,, 00:30   Societate
2159 0

Echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în orașul Erevan, Armenia, în perioada 10-18 iulie 2022, informează Noi.md.

Medaliat cu bronz este Constantin Babuc, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău.

La cea de-a XXXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie au participat circa 260 de elevi din 63 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

  1. Constantin Babuc, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățămînt Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  2. Francesca Alexandrina Talmaci, elevă în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățămînt Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
  3. Maxim Varzari, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Rîșcani;
  4. Nikita Chiosa, elev în clasa a IX-a, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, mun. Chișinău;
  5. Mihai Leșanu, doctor în biologie, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
  6. Anna Moldovan, doctor, cercetător științific superior, Institutul de Zoologie, lector universitar, Universitatea de Stat din Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Biologie pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?