X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 144
Transnistria stiri: 1455

Premianții Olimpiadei Republicane la Biologie: cîți elevi au demonstrat rezultate deosebite

25 mar. 17:15   Societate
2216 0

Premianții Olimpiadei Republicane la Biologie au fost anunțați astăzi în cadrul unui eveniment festiv, notează Noi.md.

Competiția s-a desfășurat în perioada 22-25 martie la Universitatea de Stat din Moldova și a întrunit 175 de elevi din întreaga țară. Cei 39 de elevi premiați au demonstrat performanțe deosebite în cadrul probei teoretice și a celei experimentale.

Olimpiada Republicană la Biologie este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc pînă pe data de 27 mai 2024.

Tot astăzi are loc prima probă de selecție a Lotului olimpic național care va reprezenta Republica Moldova în cadrul Olimpiadei Internaționale la Biologie. La proba de selecție participă elevii premianți ai etapei republicane din acest an.

Elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățămîntul general din acest an.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав