Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Biologul a explicat cum să învingem dependența de vreme cu ajutorul colțunașilor

7 mar. 01:00   Sănătate
1159

Mulți oameni nu tolerează schimbări bruște ale vremii și suferă foarte mult atunci cînd după geruri vremea se încălzește brusc și invers. Cu toate acestea, spune doctorul în științe biologice, Ancha Baranova, dependența de vreme este de fapt destul de ușor de înlăturat. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie mai întîi să înțelegem ce a cauzat acest fenomen în general, relatează Noi.md cu referire la doctorpiter.ru.


”Se crede că omul nu ar trebui să simtă schimbările vremii. Iar creșterile de presiune cauzate de înghețuri sînt un semn de sănătate precară. NU E AȘA!”, spune Baranova.

Potrivit biologului, nu numai oamenii simt momentul în care vremea se schimbă. Animalele pot și ele fugi sau se pot comporta neliniștit înainte de un tsunami, cutremur sau furtună. Totul constă în faptul că animalele și păsările înțeleg schimbările meteorologice ca un semnal că în curînd ar putea rămîne fără hrană. De exemplu, dacă după dezgheț totul îngheață, iepurii și șoarecii pot să moară de foame.

Dependența de vreme la om este cauzată de aceeași teamă: simțiți că în curînd veți rămîne fără mîncare. De aceea te simți atît de rău - chiar dacă nu conștientizezi această teamă.

În consecință, notează Baranova, există o modalitate ușoară de a scăpa de sensibilitatea la vreme. Pentru a face acest lucru, puteți pur și simplu să vă uitați la conținutul frigiderului — sau chiar să îl dezasamblați.


- Deschideți congelatorul și vedeți că acolo aveți colțunași înghețați. Nu este neapărat să mănînci: doar să te uiți la mîncarea", notează biologul.
Așa puteți explica subconștientului dvs. că mîncarea nu se va termina, în ciuda oricăror capricii ale vremii, că aveți suficiente provizii pentru o lungă perioadă de timp.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав