Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Cîștigătorii Olimpiadei Republicane la Biologie, premiați de MEC

26 mar. 17:15   Societate
2354 0

Ministerul Educației și Cercetării a premiat învingătorii Olimpiadei Republicane la Biologie, notează Noi.md.

Cei 39 de elevi care au demonstrat performanțe deosebite în cadrul probei teoretice și a celei experimentale își fac studiile în cadrul unor instituții de învățămînt din raioanele/municipiile: Bălți, Cantemir, Căușeni, Chișinău, Edineț, Fălești, Hîncești, Ocnița, Orhei, Sîngerei, Strășeni, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Competiția s-a desfășurat în perioada 22-25 martie la Universitatea de Stat din Moldova și a întrunit 175 de elevi din întreaga țară.

În mesajul de felicitare adresat elevilor, Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a menționat:

„Fiecare dintre voi a demonstrat nu doar cunoștințe profunde în biologie, ci și perseverență, curiozitate și capacitatea de a înfrunta provocări intelectuale. sîntem siguri că victoria de astăzi vă va motiva să continuați să explorați fascinanta lume a biologiei și să vă realizați potențialul în domeniul științific”.


Tot astăzi are loc prima probă de selecție a Lotului olimpic național care va reprezenta Republica Moldova în cadrul Olimpiadei Internaționale la Biologie. La proba de selecție participă elevii premianți ai etapei republicane din acest an, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare.

MEC a menționat că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățămîntul general din acest an.

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Biologie mai jos:

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?