X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sportivii moldoveni ard de nerăbdare să reînceapă antrenamentele

23 apr. 2020,, 16:45   Sport
2394 1

Gură de aer pentru sportivii moldoveni! Începînd de miercuri, 22 aprilie, membrii loturilor naționale vor putea relua antrenamentele în spații publice deschise.

Asemenea dispoziţie a emis Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Totodată, sportivii trebuie să respecte normele pentru reducerea răspîndirii infecției COVID-19, să deţină asupra lor actul de identitate și un certificat ce le confirmă apartenența la lot, transmite publika.md.

Luptătoarea Anastasia Nichita susține că s-a săturat să se pregătească individual la domiciliu.

"Mai întîi de toate, vom alerga şi cît de cît să revenim la forma care a fost mai înainte. sînt împlinită pe jumătate, deoarece nu putem să ne antrenăm în sălile de sport, pe saltea nu mă pot antrena, dar este un plus că putem să ieşim afară", a spus Anastasia Nichita.

Şi atleta Zalina Petrivska a aşteptat mult pentru a putea reîncepe pregătirea în aer liber. Sportiva, care concurează în proba de aruncarea ciocanului, a stat în izolare mai bine de 5 săptămîni, iar această perioadă a fost una foarte dificilă pentru ea.


"Este o veste foarte îmbucurătoare. Totuşi, pregătirea către Jocurile Olimpice nu s-a stopat, deşi au fost amînate pentru anul viitor. Oricum sîntem în pregătire. Evident a fost foarte greu să te antrenezi în apartament, pentru că nu poţi să reuşeşti tot ce ţi-ai pus în plan", a zis Zalina Petrivska.

Și cea mai bună sportivă din țară în proba de tir cu arcul, Alexandra Mîrca, a mărturisit că s-a antrenat şi în timpul carantinei.

"Oricînd am avut posibilitatea, am mers la antrenament, cînd nu a fost posibil, am stat acasă. Ne pregătim afară şi procesul de antrenament are o importanţă covîrșitoare pentru noi. Arcul meu are o greutate nu de două, ci de 18 kilograme. Dacă nu m-aş fi antrenat defel, acum nici măcar nu aş fi putut să-l întind", a zis Alexandra Mîrca.

Pandemia de coronavirus a anulat şi a suspendat mai multe competiţii majore din lumea sportului de performanță, programate pentru primăvara și vara acestui an.Chiar și Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amînate pentru 2021, la fel ca şi Campionatul European de fotbal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?