Un cetățean rus a fost reținut pe Aeroportul Chișinău

Un cetățean rus a fost reținut pe Aeroportul Chișinău

Polițiștii de frontieră au reținut un cetățean al Federației Ruse dat în căutare internațională de către autoritățile Elveției, comunică Noi.md.


Reținerea a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău, suspectul fiind acuzat de comiterea mai multor infracțiuni cu caracter financiar-bancar. Bărbatul de 51 de ani a sosit în Moldova duminică, 11 februarie, cu avionul de pe cursa Moscova-Chișinău.


La controlul specific trecerii frontierei de stat, acesta i-a înmînat polițistului de frontieră pașaportul eliberat de autoritățile ruse. În timpul procesării datelor, a fost semnalat un consemn în sistemul informațional integrat al Poliției de Frontieră, ca fiind căutat de INTERPOL. Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că bărbatul ar fi comis mai multe infracțiuni cu caracter financiar-bancar pe teritoriul Elveției.


Odată ce informațiile preliminare au fost confirmate de către autoritățile elvețiene, polițiștii de frontieră au acționat conform procedurilor legale, aplicînd măsurile de siguranță ce se impun. Bărbatul a fost reținut, pe numele lui fiind emis un mandat de arest pentru 72 de ore.


În prezent acesta se află în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție mun. Chișinău, iar în cel mai scurt timp cetățeanul rus urmează a fi extrădat Elveției.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load