Toate traseele din țară sînt practicabile

Toate traseele din țară sînt practicabile

Toate traseele din țară sînt practicabile și nu există blocaje de circulație. Anunțul a fost făcut astăzi pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, informează MOLDPRES.


Potrivit sursei citate, pe parcursul nopții trecute, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a ghețușului. „Au intervenit 51 de autospeciale și peste 100 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 150 de tone de material antiderapant. În prezent, sînt monitorizate toate sectoarele de drum și în caz de necesitate se va interveni”, a spus Sergiu Căpăţină.


Solicitată de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menţionat că, în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au intervenit în nouă cazuri, pentru deblocarea mijloacelor de transport, dintre care patru microbuze. „Intervențiile au avut loc în raioanele Ungheni, Căușeni, Orhei, dar și UTA Gagauz-Yeri. Toate persoanele care se aflau în interior, sînt în afara oricărui pericol. Situația este monitorizată de către specialiștii IGSU, iar cetățenii sînt rugați să apeleze serviciile de urgență, atunci cînd se află în situații de risc”, a spus Pușcașu.


Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a specificat pentru agenție că, actualmente, nu sînt semnalate drumuri naționale cu circulația rutieră întreruptă din cauza vremii. „Ofițerii de patrulare se află pe toate traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și a nu admite unele incidente neplăcute. Totodată, recomandăm șoferilor să mențină o distanță mai mare între mașini, să nu conducă cu viteză excesivă și să nu pornească la drum dacă nu au automobilul echipat cu pneuri de iarnă”, a menționat Golovco.


Potrivit datelor operative ale IGSU, în prezent, toate localitățile din țară sînt reconectate la energia electrică.


Conform Poliției de Frontieră, activitatea posturilor vamale de tip debarcader „Cosăuți" și „Soroca", rămîne a fi sistată, din cauza podurilor de gheață.


Șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a menționat pentru agenție că ninsorile vor cădea pe tot parcursul zilei pe întreg teritoriul țării. „În următoarele zile, temperaturile de afară vor crește. Pe 4 martie, noaptea se vor înregistra -10 și -15 grade Celsius. Ulterior, noaptea se vor înregistra între -6 și -7 grade Celsius, iar ziua mai mult de 0 grade”, a mai spus Roșca.


Ieri, a expirat Codul Galben de frig și de vînt anunțat de meteorologi. Totodată, pînă la 3 martie este valabil Codul Galben de intensificare a formării gheţii.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load