X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Locuitorii din opt localități vor beneficia de un drum renovat

9 apr. 18:15   Societate
2583 0

Locuitorii din opt sate se vor bucura de un nou drum care va fi construit după standarde europene.

Este vorba despre segmentul de drum național care leagă orașul Hîncești de șoseaua Leușeni-Chișinău, transmite Moldova1.

Lucrările de reparație ar urma să înceapă la jumătatea lunii aprilie. În total, peste 21 de mii de persoane vor avea acces la facilitățile infrastructurii modernizate.

Segmentul de drum care urmează să fie reparat capital traversează opt localități. Este vorba despre satele Anini, Rusca, Lăupșna, Pervomaiscoe, Strîmbeni, Onești, Sofia, precum și o parte a orașului Hîncești.

„Drumul are o lungime de 37 de kilometri și este unul de importanță națională, deoarece face legătura cu vama Leușeni. Conform planului de reabilitare, carosabilul urmează să fie lărgit. Totodată, vor fi reparate si cele trei poduri de pe acest traseu. După renovare aici vor fi instalate stații moderne de așteptare și vor fi amenajate treceri de pietoni cu semafoare”, a relatat Doina Ivanov, jurnalist Moldova 1.


Locuitorii din zonă spun că drumul nu a mai fost renovat de mai bine de 50 ani și se află într-o stare deplorabilă. De-a lungul timpului, pe acest tronson s-au făcut doar unele lucrări cosmetice.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?