COVID-19 în MOLDOVA

Școala pe timp de pandemie. Cît de pregătite sînt instituțiile din țară

Școala pe timp de pandemie. Cît de pregătite sînt instituțiile din țară

Aproape 95 % din instituțiile de învățămînt din țară sînt dotate cu termometre și produse de dezinfectare, necesare pentru a activa în condițiile pandemiei. Informația a fost prezentată la ședința Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC), prezidată de prim-ministrul Ion Chicu.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în celelalte 5% din școli aceste produse vor ajunge în următoarele zile. Paralel, are lor instruirea persoanelor care vor efectua triajul zilnic al elevilor și profesorilor.

Noutatea acestui an școlar este lansarea catalogului electronic. Este un proiect-pilot ce va fi implementat în 171 de instituții de învățămînt. Cadrele didactice vor fi responsabile pentru elaborarea planului individualizat al elevului. Norma didactică admisibilă pe săptămînă va fi de 27 de ore.


Premierul a reiterat că în fiecare instituție preșcolară și de învățămînt trebuie să fie respectate cu strictețe instrucțiunile sanitare elaborate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

La ședință s-a mai discutat despre etapele de implementare a Programului național de prevenire și combatere a criminalității în rîndul minorilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load