Șase persoane au fost salvate de la înec pe lacul Costești-Stînca

Șase persoane au fost salvate de la înec pe lacul Costești-Stînca

În seara zilei de 19 august, salvatorii din cadrul Postului Salvatori și Pompieri Costești al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat 6 persoane care riscau să se înece, informează NOI.md


Potrivit unui comunicat al inspectoratului general pentru situații de urgență, cazul s-a produs în apele lacului de acumulare Costești- Stînca în preajma localității Duruitoarea a raionului Rîșcani. Oamenii din preajmă au observat pe apă o barcă cu mai multe persoane la bord.


După ce barca a dispărut din vedere, martorii au auzit strigătele de ajutor și au apelat Serviciul 112. Apelul a fost înregistrat la ora 20:58 minute. Angajații IGSU s-au deplasat de urgență cu o barcă din dotare, dar și cu echipamentul necesar în direcția indicată de localnicii pentru a ajuta persoanelor aflate în dificultate.


Astfel, salvatorii IGSU, în cel mai scurt timp, la o distanță de aproximativ  4 km de hotarele României, salvatorii au depistat o barcă inversată, în care s-au aflat șase persoane, patru minori cu vîrstele de 4, 6, 7 și 10 ani, dar și două persoane în vîrstă de 34 și 32 de ani. Doar patru din sinistrați erau echipați cu veste de salvare.


Salvatorii IGSU au reușit să scoată oamenii din apă în mod de urgență cu ajutorul colacilor de salvare și a funiilor speciale, astfel evitînd producerea unii tragedii. În urma incidentului produs persoanele nu au avut de suferit, iar barca avariată a fost extrasă ulterior. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load