X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Un labrador retriever care "a picat" examenul la academia de Poliție, a ajuns vedetă la misiunile de salvare

10 apr. 23:00   Externe
1858 0

Roger, un labrador retriever care "a picat" examenul la academia de Poliție, pentru că era prea jucăuș și prietenos, a cîștigat inimile tuturor în Taiwan, unde a participat la misiunile de salvare după cutremurul de 7,4 de săptămîna trecută.

Cîinii de salvare joacă un rol crucial în a ajuta la localizarea atît a persoanelor blocate, cît și a cadavrelor, iar autoritățile din Taiwan au trimis salvatori împreună cu cîini în zonele afectate de tragedie, transmite Digi24.

Cutremurul care a lovit Taiwanul a fost cel mai puternic produs în Taiwan în ultimii 25 de ani. A dus la alunecări de teren de amploare, iar multe clădiri s-au prăbușit.

Labradorul Roger, în vîrstă de 8 ani, a fost printre cîinii care au fost aduși în teren pentru a ajuta la găsirea uneia dintre cele 13 victime, pe Traseul Shakadang din Parcul Național Taroko, potrivit autorităților și presei locale.

Victima era o femeie de 21 de ani. Deși nu a fost singurul cîine implicat în astfel de misiuni zilele acestea, Roger a cîștigat inimile tuturor datorită poveștii lui, scrie CNN.


Roger s-a născut într-un centru de antrenament. Dar pentru că voia mereu să se joace și să mănînce nu putea fi atent la comenzile antrenorilor lui.

roger-caine-taiwan-profimedia

Așa că el nu a putut să devină cîine detectiv. Dar personalitatea și inteligența l-au făcut un candidat mult mai bun pentru a fi cîine de salvare.

Chen Chih-san, căpitanul unității canine de salvare din cadrul Departamentului de Pompieri Kaohsiung, a declarat reporterilor că Roger a fost transferat la școala de antrenament de salvare cînd avea 1 an.

Povestea lui Roger a dus la valuri de comentarii pe rețelele sociale. „Continuați așa, eroi mari și mici”, a scris o persoană. Alta a adăugat: „Roger este mîndria Taiwanului”.

Pînă acum, Roger a participat la șapte operațiuni, inclusiv la misiunea de după cutremurul mortal cu magnitudinea 6,4 care a lovit aceeași regiune în 2018. Potrivit guvernului din Kaohsiung, Roger a primit în 2022 o distincție din partea Organizației Internaționale pentru Cîini de Salvare.


5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?