COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-au jucat „de-a polițistul” și au fost prinși : Un grup criminal, destructurat

S-au jucat „de-a polițistul” și au fost prinși : Un grup criminal, destructurat

Un bărbat a fost condamnat la 12 ani închisoare, după ce ar fi „jucat” rolul unui polițist și a comis un atac tîlhăresc în orașul Șoldănești, în noaptea din 9 noiembrie 2017.

Mai exact, acesta a pătruns în locuința unei familii cu copil nou-născut, împreună cu alți patru membri ai grupului criminal organizat din care făcea parte, cu speranța să-și însușească banii donați de invitații familiei la sărbătorirea cumetriei.

Membrii grupului s-au îmbrăcat în uniforme de polițiști, s-au înarmat și și-au pus cagule pe cap, năpustindu-se asupra capului familiei, explicîndu-i că desfășoară o operațiune antidrog, iar victima ar fi deținut substanțe narcotice cu scop de vînzare.


În baza acestui motiv inventat, așa-zișii „polițiști” i-au cerut suma de 5.000 EUR pentru soluționarea problemei. Însă, atunci cînd victima le-a declarat că nu deține așa o sumă de bani, aceștia i-au legat mîinile, i-au aplicat lipici pe gură și i-au aplicat lovituri pe corp, inclusiv cu ciocanul. Într-un final, familia a cedat banii colectați la evenimentul de familie, precum și telefoanele mobile, ceea ce le-a cauzat un prejudiciu total de circa 48.000 MDL.

În privința altui membru al grupului criminal organizat, la solicitarea procurorilor, acesta a fost condamnat pe 7 august 2019, la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 9 ani și 6 luni, după ce și-a recunoscut vina, iar cauza i-a fost judecată în procedură simplificată.

Prin sentința din această săptămînă, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost condamnat cel de-al doilea membru al grupului criminal originar din raionul Florești, cu vîrsta de 30 de ani, care rămîne în stare de arest din primăvara lui 2019, pînă la rămînerea definitivă a sentinței. La această etapă, alți trei membri ai grupului criminal au fost anunțați în căutare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load