Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Dragalin nu renunță la ideea „DNA-ului moldovenesc”

28 mar. 07:10   Societate
3814 0

Veronica Dragalin, insistă în continuare că Procuratura Anticorupție (PA), instituție pe care o conduce, și Centrul Național Anticorupție (CNA), trebuie comasate, iar în locul lor să fie creată Direcția Națională Anticorupție – o structură similară DNA-ului românesc.

Șefa Procuraturii spune că deși anterior l-a abordat Sergiu Litvinenco, cînd acesta era ministrul Justiției, lucrurile însă nu s-au schimbat, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Soluția cea mai bună ar fi să folosim modelul DNA din România. Acolo, procurorii care activează în DNA, nu sînt pe funcție în DNA, sînt pe funcții în alte Procuraturi și prin concurs, în care participă procurorul șef al DNA-ului, sînt selectați să fie detașați pe o perioadă de timp la DNA. (…) Am vorbit pe această temă cu Sergiu Litvinenco, ca ministru al Justiției. El era deschis să avem astfel de discuții, dar legislativ nu a venit nimeni cu o așa inițiativă. Pentru mine asta este cea mai rapidă, simplă, echitabilă și corectă soluție”, a precizat Dragalin.

În luna august 2023, într-o conferință de presă organizată cu ocazia împlinirii unui an de activitate, Veronica Dragalin a reiterat același mesaj. Aceasta a spus că reorganizarea instituției, după modelul DNA din România, va permite procurorilor să investigheze mai ușor faptele de corupție.

Despre acest lucru a vorbit anterior președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și președinta Maia Sandu. În această nouă instituție ar putea activa doar procurori și ofițeri de investigații, care au trecut evaluarea externă și extraordinară a integrității.


Anterior, deputata PAS, Olesea Stamate, a explicat de ce acest lucru nu este posibil.

2
0
0
2
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?