COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Proprietarii restaurantelor din R. Moldova înregistrează pierderi mari

Proprietarii restaurantelor din R. Moldova înregistrează pierderi mari

Proprietarii și administratorii restaurantelor înregistrează pierderi financiare uriaşe, după ce, din cauza pandemiei de COVID-19, au fost interzise nunțile, cumetriile și zilele de naștere.

Aceștia spun că multe evenimente au fost anulate sau reprogramate, transmite publika.md.

"Cei care au amînat pentru anul viitor, am încercat să vedem ce este în programul nostru de lucru pentru anul viitor. Cei care au anulat, nu conform legii, dar conform omeniei, ne vom strădui să întoarcem banii înapoi, dar în ceva timp", a spus proprietara unui restaurant, Nadejda Herţa.


Nadejda Herța este proprietara unui restaurant din capitală. Femeia spune că în ultima perioadă a avut mari cheltuieli pentru întreținerea localului şi practic niciun venit. Ea susţine că au fost anulate cîte 50 de evenimente pe lună, iar acum este gata să respecte toate măsurile epidemiologice pentru ca evenimentele să fie permise cît mai curînd.

"Dacă în certificatul autorizației de funcționare avem X locuri, eu cred că s-ar putea de înmulțit această cifră la 40% și de activat liniștit, calm", a spus proprietara unui restaurant, Nadejda Herţa.

În astfel de situație sînt și celelalte restaurante din țară.

Au înregistrat pierderi fotografii, operatorii, muzicienii și organizatorii de evenimente. Mirela Urușciuc spune că în acest sezon avea programate 30 de evenimente, dar toate au fost amînate.

Proprietarii restaurantelor susțin că prețurile de organizare a evenimentelor vor rămîne neschimbate. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca toate nunțile, cumătriile și alte ceremonii să fie interzise pînă în 1 august.

Am încercat să aflăm de la directorul ANSP, Nicolae Furtună, dacă este analizată posibilitatea reluarea acestora din 1 august, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load