Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Mănîncă, bea, roagă-te: restaurante și cafenele în biserici

19 feb. 05:30   Externe
2475 0

Baruri lîngă altar, cafenele și restaurante în interiorul bisericilor - nu este un fenomen neobișnuit în Marea Britanie, deoarece Biserica Angliei a vîndut aproximativ o mie dintre clădirile sale, în care se aflau nu doar restaurante și cafenele, ci și săli de sport, cinematografe, cluburi, piețe, piscine.

Prin urmare, multe restaurante în Marea Britanie au fost amenajate în interiorul bisericilor, unde la o halbă de bere localnicii și turiștii pot admira pereții, vitraliile sau pietrele funerare.

Unul dintre turiști și-a împărtășit impresia după vizitarea unui astfel de local și a fost pur și simplu șocat, menționînd că aici comentariile sînt de prisos.

Se pare că el a vizitat o piață alimentară la modă din Londra într-o biserică veche cu vitralii, care se numea Mercato Mayfair. Aceasta se află sub bolțile bisericii St Mark's, recent restaurată, care datează din 1828.
A fost nevoie de mulți ani și de 5 milioane de lire sterline pentru reconstrucție. Această catedrală a fost construită în stilul Renașterii grecești, cu coloane înalte.

Acum aici se află o piață cu o zonă cu restaurante și cofetării, tarabe cu mîncare, snack baruri și o pivniță de vinuri cu tavan boltit. Lîngă altar este amplasat un bar, iar la cele patru etaje ale clădirii poți mînca pizza, paste, curry, burgeri, ramen, preparate din bucătăria Orientului Mijlociu și specialități asiatice de streetfood.


La subsol, există și o școală culinară și o sală unde poți afla despre diferite bucate din bucătăria italiană. Aici există și un depozit de vinuri pentru bar, ude se servește în principal vinuri italiene, precum și brînzeturi și mezeluri ca aperitiv.

În ciuda faptului că toate cele patru etaje ale bisericii au fost transformate în săli de vînzare cu o suprafață totală de aproape 1.500 de metri pătrați, multe comori istorice rămîn la locul lor. Printre acestea se numără altarul, cripta, o serie de picturi, panouri și vitralii.0
1
1
2
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?