Primele rezultate referitoare la decesul albinelor din Găgăuzia

Primele rezultate referitoare la decesul albinelor din Găgăuzia

La începutul lunii mai în Găgăuzia a avut loc pieirea în masă a albinelor. Potrivit apicultorilor, o cauză posibilă ar putea fi otrăvirea cu insecticide după sropirea cîmpurilor.

A fost efectuată o analiză pentru a identifica posibilele cauze ale morții albinelor. Drept reuzultat, a fost identificată o serie de substanțe chimice care au fost folosite pentru prelucrarea cîmpurilor. În prezent, nu s-a dovedit dacă proprietarii care și-au stropit cîmpurile sînt vinovați sau nu de moartea albinelor. Acest lucru a fost anunțat de către șeful secției sănătate animală al Administrației pentru Siguranța Alimentelor din județul Comrat, Andrei Curca.

"Noi nu putem dovedi dacă acesta este preparatul lor sau nu. Laboratorul a identificat substanța din cauza căreia au murit albinele. S-a constatat că același preparat a fost folosit în toate localitățile. În plus, există și alte substanțe cu care au fost prelucrate plantele, iar în fiecare localitate acestea sînt diferite. De aceea, am solicitat ca laboratorul să stabilească dacă componentul din preparatelore cu care au fost stropite lanurile se conține în preparatele care au fost preluate de pe eșantioane. Așteptăm acest rezultat", a declarat Andrei Curca.

Agenții economici care au prelucrat cîmpurile au prezentat medicamentul, cu care, potrivit afirmațiilor lor, au pulverizat cîmpurile. Potrivit lui Andrei Curca, aceste preparate nu coincid cu cele găsite pe florile plantelor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load