Performanța unui deținut care a înșelat o tînără

Performanța unui deținut care a înșelat o tînără

Un deţinut al Penitenciarului din Bălţi a fost condamnat pentru escrocherie în proporţii considerabile, comisă după gratii.


Potrivit probelor administrate de procurori, în iunie 2016, ispăşindu-şi pedeapsa pentru o infracţiune similară, deţinutul a făcut cunoştinţă cu o tînără prin telefon. În continuare, prin înşelăciune şi abuz de încredere, inculpatul i-a comunicat victimei că are nevoie de bani pentru a se elibera înainte de termen din detenţie.


Astfel, cunoscînd că tatăl victimei are aparataj muzical, inculpatul a convins-o pe tînără să-i împrumute aparatajul, în valoare de 44 de mii de lei, acesta fiind ulterior preluat de o persoană terţă. După ce a înţeles că a fost deposedată de bunuri, tînăra a anunţat oamenii legii.


Fiind audiat de procurori, deţinutul, în vîrstă de 21 de ani, şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia.


Prin sentinţa Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pedeapsa definitivă fiindu-i stabilită de 6 ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei prejudiciului material cauzat prin infracţiune.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load