Patriarhului Kiril a transmis un mesaj pentru Mitropolitul Vladimir

Patriarhului Kiril a transmis un mesaj pentru Mitropolitul Vladimir

Patriarhul Kiril al Rusiei i-a transmis un mesaj de felicitare Mitropolitului Vladimir cu prilejul împlinirii a 30 de ani de slujire arhierească și cu prilejul zilei hirotoniei. Publicăm mai jos mesajul integral al Patriarhului:
 

Înaltpreasfinția voastră!


”Vă felicit cordial cu prilejul aniversării a 30 de ani de slujire arhierească, 30 de ani de cîrmuire a Eparhiei de Chișinău, dar și anticipat cu celebrarea ocrotitorului ceresc.


V-ați învrednicit să primiți harul Duhului Sfînt, prin mijlocirea Căruia ați devenit episcop al Bisericii lui Hristos în ziua în care cinstim icoana Maicii Domnului din Kazan. De atunci și pînă astăzi, v-ați străduit să îndepliniți cu sîrguință și responsabilitate slujirea de arhipăstor.


Este îmbucurător să constat grija de care dați dovadă în sporirea vieții eparhiale, care va fost încredințată spre oblăduire: sub cîrmuirea dumneavoastră sînt restaurate și construite noi Biserici și mănăstiri, sînt implementate importante inițiative și proiecte sociale, care contribuie la educația moral-spirituală și patriotică a oamenilor de astăzi, asigurării păcii interetnice și a armoniei sociale.


Contribuția Dumneavoastră este una substanțială și folositoare în procesul de armonizare a relațiilor dintre Biserică și stat, în Republica Moldova. Sper ca și de acum înainte această colaborare să aducă roade bune.


Avînd în vedere străduința depusă în calitate de arhipăstor și cu prilejul acestor zile însemnate, consider necesar să vă înmînez o panaghie comemorativă.


Cu ocrotirea Maicii Domnului și cu rugăciunile Sfîntului Vladimir, cel întocmai cu Apostolii, ocrotitorul Dumneavoastră ceresc, să reînnoiască și să împlinească Domnul puterile Voastre sufletești și cele trupești, pentru ca mulți ani înainte să puteți sluji cu vrednicie Sfînta Biserică.


Cu dragoste întru Hristos,


PATRIARHUL MOSCOVEI ȘI AL ÎNTREGII RUSII
KIRILL”.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load