X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Mitropolitul Vladimir a făcut un apel către preoții care au aderat la Mitropolia Basarabiei

24 apr. 15:39   Societate
3140 0

Mitropolitul Vladimir a făcut în cadrul ședinței sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 23 aprilie, un apel către preoții care au aderat la Mitropolia Basarabiei. Clericul a venit cu un „îndemn la pocăință”.

„Vă chemăm acum, nu doar să meditați asupra greșelilor comise, ci să vă pocăiți profund și să reveniți în sînul bisericii. Așa cum învățăturile părintești ne îndeamnă, pocăința este singura cale spre reabilitarea spirituală și reintegrarea în comunitatea credincioșilor (…).

Reveniți la jurămîntul vostru inițial și îmbrățișați din nou responsabilitățile pe care le-ați neglijat. Acesta nu este doar un îndemn, ci o necesitate stringentă pentru binele suprem al sufletelor pe care odinioară ați promis să le păstoriți (…). Restabilirea voastră nu va fi doar o izbîndă personală, ci o lumină de speranță pentru întreaga comunitate care vă așteaptă cu brațele deschise.

Așteptăm cu nădejde neclintită reîntoarcerea voastră imediată în sfînta noastră Biserică. Fraţilor, renunţaţi la orgolii și reveniți la starea de odinioară!”, se arată în mesajul Mitropolitului Vladimir.

Reamintim că recent, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a făcut publică o scrisoare adresată Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Părintele Daniel, în care își exprimă preocupările serioase și nevoia urgentă de dialog și unitate în fața provocărilor care amenință armonia comunității creștine.


De menționat că în ultima perioadă, mai mulți preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei au trecut la cea a Basarabiei.

21
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав