COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Organizarea unei vacanțe în Moldova: care sînt principalele impedimente - sondaj

Organizarea unei vacanțe în Moldova: care sînt principalele impedimente - sondaj

Studiul național privind percepția moldovenilor față de turismul local, prezentat recent, relevă că prețurile reprezintă printre cele mai des întîlnite greutăți în organizarea vacanței, în interiorul țarii.

La întrebarea: care sînt cele mai des întîlnite greutăți care țin de organizarea unei vacanțe în R. Moldova, respondenții au menționat următoarele:

- prețurile exagerate – 43%

- nu cunosc multe locuri unde pot merge – 31%

- puține locuri care le poți vizita – 18%


- nu am mașină – 15%

- nu există activități sau infrastructură pentru familii cu copii – 11%

- condiții rele de cazare – 7%

Totodată, 33% dintre respondenții care în gospodărie nu au un automobil au menționat că lipsa acestuia prezintă o greutate de a organiza o vacanță în R. Moldova.

Întrebați dacă în ultimii doi ani au avut vreo ședere la vreun local (agro-pensiune, vinărie, hotel etc.) în Moldova, 39 la sută au răspuns da, iar 61 la sută – nu.

Studiul mai relevă că în general moldovenilor le place să viziteze locurile turistice din R. Moldova (71%). Doi din trei moldoveni preferă mai mult odihna activă, iar 1/3 –mai mult odihna pasivă. Circa jumătate dintre respondenți organizează vacanțele individual (48%).

Sondajul a fost realizat în perioada 19 mai – 3 iunie, pe un eșantion de 2109 respondenți cu vîrste cuprinse între 25 și 55 de ani.

Cum să ajungi în alte state ale lumii puteți afla aici.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load