Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Majoritatea populației Moldovei este împotriva aderării țării la NATO

28 mar. 17:45   Societate
2703 0

Majoritatea populației Moldovei este împotriva aderării țării noastre la NATO.

Acest lucru îl demonstrează rezultatele unui sondaj social realizat de iData.

Potrivit acestora, în favoarea aderării Republicii Moldova la NATO se declară 31,3% dintre respondenți, iar 56% sînt împotrivă, în timp ce 12,7% dintre respondenți nu au oferit un răspuns la această întrebare.

De menționat că, potrivit Constituției, Republica Moldova este o țară neutră, dar din anul 1994 cooperează cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul unui plan individual de parteneriat.

Anterior, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, a declarat că, în prezent, Moldova nu examinează problema aderării la NATO, deoarece populația nu susține o astfel de idee.


"La moment nu poate fi vorba despre nici un fel de aderare la NATO, deoarece nu există suficient sprijin în societate", a spus el.

Potrivit diplomatului, în mintea majorității moldovenilor, NATO este perceput ca o "sperietoare" și este necesar de a aduce acest subiect într-o discuție largă.

"Trebuie să avem o dezbatere publică liberă despre toate argumentele pro și contra și, într-un astfel de proces democratic, să luăm o decizie. Dar aceasta va fi pentru o perspectivă mai îndelungată. Deocamdată nu este vorba despre aderare sau despre o cooperare mai strînsă decît cea pe care am avut-o pînă acum", a subliniat Mihai Popșoi.

27
3
1
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?