COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Cetățenii trebuie să se unească în jurul președintelui și guvernului

Opinie: Cetățenii trebuie să se unească în jurul președintelui și guvernului

Deputații care au contestat la Curtea Constituțională măsurile anticriză ale guvernului doresc ca situația din țară să se înrăutățească.

De aceea anume acum întreaga societate trebuie să se unească în jurul președintelui și guvernului pentru a-i ajuta să depășească criza cauzată de pandemia de coronavirus.

Opinia aparține deputatului PSRM, Vladimir Golovatiuc, exprimată într-un comentariu exclusiv pentru Accent TV, scrie aif.md.

"Înțeleg că deciziile Curții Constituționale nu sînt supuse discuțiilor și sînt executate, dar eu, în calitate de cetățean și deputat, am fost șocat de această decizie. În situația în care s-a pomenit țara noastră și aproape toate țările lumii, este necesară consolidarea tuturor forțelor societății, a tuturor ramurilor puterii pentru a combate acest rău. Nu în zadar în Constituție sînt stipulate cazuri în care guvernul își poate asuma răspunderea pentru anumite legi și acesta este anume acel caz", a declarat Vladimir Golovatiuc.


Deputatul a mai menționat că acum locuitorii Moldovei au nevoie mai mult ca niciodată de susținere din partea statului.

"Astăzi țara are nevoie de acțiuni rapide, operative, intervenție rapidă, operativă! Este nevoie de susținerea populației, a sferei bugetare, a businessului, menită să atenueze situația din economie. Vom învinge acest virus mai devreme sau mai tîrziu! Dar astăzi trebuie să susținem populația, trebuie să susținem bugetarii, businessul! Guvernul se uită puțin mai departe decît unii politicieni. Repet, noi vom învinge acest virus, dar cu ce vom veni peste două luni, o lună și jumătate, peste trei luni? Trebuie să asigurăm cursul normal al activității economice!"- a spus deputatul.

Vladimir Golovatiuc a mai spus că măsurile anticriză ale Guvernului sînt orientate, în primul rînd, spre susținerea celor mai vulnerabile pături ale societății moldovenești.

"Aceste inițiative sînt orientate în mod special spre susținerea unei anumite părți destul de largi a populației, a afacerilor. Persoanele care au depus o cerere la Curtea Constituțională se agață de unele detalii fără a putea argumentare. Guvernul se uită nu cu un pas, dar cu trei pași înainte", a conchis el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load