COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O cîntăreață de la noi a povestit prin ce a trecut fiind infectată cu COVID-19

O cîntăreață de la noi a povestit prin ce a trecut fiind infectată cu COVID-19

Dacă pentru unii COVID-19 este o simplă răceală, pentru alții diagnosticul este un calvar. Cîntăreaţa Ellina Rudenko a aflat luna trecută că are COVID-19.

Elina Rudenco a înregistrat un cîntec cu soțul și copiii chiar la începutul pandemiei. A tratat situaţia cu multă seriozitate și nu a ieşit din casă decît atunci cînd avea nevoie. După relaxarea măsurilor anunțată de autorități, interpreta a continuat să respecte toate recomandările. Chiar şi aşa, nu a scăpat de boală, scrie publika.

"Nu simțeam nimic: nici înălbitorul, nici praful de spălat, nimic. Nici mirosuri, nici gusturi. Credeam că este ceva ce mă deranjează doar pe mine. După aceea au apărut slăbiciunile, apatia, disconfortul", a explicat Ellina Rudenko.După apariția primelor simptome, Ellina, soţul ei şi copiii au făcut testul СOVID-19. Rezultatul a fost pozitiv doar în cazul femeii, iar medicii i-au prescris tratament la domiciliu. Pentru ca să nu-i molipsească pe cei de acasă, s-a autoizolat într-o cameră. Au vorbit doar la telefon sau discutau prin peretele despărţitor.

"Copiii mei au înțeles totul și foarte bine se orientau, știau ce trebuie făcut ca să nu se molipsească și ei. Erau conștienți, că dacă se îmbolnăvesc vor fi închiși ca mine într-o cameră", a menţionat cîntăreaţa.

Aproape trei săptămîni a avut febră și era sleită de puteri. Acum îşi aminteşte ca de o sărbătoare ziua cînd medicii au anunțat-o că este sănătoasă.

"După ce treci prin toate stările acestea, simți o bucurie nebună. Este o fericire să conștientizezi că ești sănătoasă, că poți comunica liber, fără riscul de a-l infecta pe celălalt. Căci pînă atunci, cel mai mult mă temeam să nu molipsesc pe cineva", a spus Ellina Rudenko.

După vindecare, Ellina și-a făcut publică povestea pe rețelele de socializare. A primit o mulţime de comentarii, mesaje și apeluri de la prieteni.

"Cel mai grav e că nu simți nimic, nu știi că ești deja infectat și în decurs de cîteva zile îi molipsești pe alții. La început nu îţi dai seama sau nu vrei să crezi că s-a întîmplat chiar cu tine. Sunt sigură că foarte multă lume nici nu s-a adresat la medici", a declarat cîntăreaţa.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în prezent sînt peste 2700 de pacienți cu СOVID-19 care sînt tratați la domiciliu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load