Ninsorile fac ravagii în toată țara

Ninsorile fac ravagii în toată țara

Pe traseele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, iar peste 140 de utilaje grele lucrează la înlăturarea zăpezii de pe carosabil şi la împrăştierea materialului antiderapant, comunică MOLDPRES.


Şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat pentru agenţie că odată cu intensificarea precipitaţiilor sub formă de ninsori, care au cuprins raioanele Vulcăneşti, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hînceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi, Criuleni, Străşeni, Nisporeni şi Orhei, de către întreprinderile rutiere au fost demarate lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a lunecuşului.


„Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulaţia rutieră pe timp de iarnă sînt monitorizate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare. După necesitate, autocamioanele grele, care nu sînt dotate cu echipament de iarnă, sînt stopate temporar cu scopul de a executa în siguranţă lucrări de deszăpezire, precum şi pentru a nu a admite anumite impedimente sau blocaje de circulaţie”, a spus Căpăţină.


Conform sursei citate, la ora 14.00, peste 30 camioane grele staţionau temporar pe acostamente în preajma oraşului Anenii Noi.


„În localităţile Ciobanovca şi Troiţa Nouă, 28 de unităţi grele au fost tractate de către administratorul drumului pentru deplasarea acestora spre punctul de destinaţie. Actualmente, în procesul tehnologic sînt antrenate: 149 de utilaje speciale care au împrăştiat 1145 tone de material antiderapant şi 191 muncitori rutieri”, a adăugat Căpăţină.


Şi Primăria capitalei a anunţat că pe parcursul întregii zile, 23 de utilaje ale Regiei „Exdrupo” sînt antrenate la curăţarea străzilor şi împrăştie material antiderapant. De asemenea, Regia locativ-comunală intervine cu 40 de autospeciale şi 400 de muncitori la curăţarea trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public şi teritoriile adiacente blocurilor de locuinţă. 


Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a menţionat pentru MOLDPRES că pînă la ora 14.00 salvatorii au deblocat patru mașini și un camion, în care se aflau mai multe persoane. „Salvatorii au intervenit pentru a debloca autoturisme în orașul Vulcănești și în raionul Căușeni. Alte operațiuni ale salvatorilor și pompierilor nu au fost înregistrate, dar echipele sînt pregătite în continuare pentru acordarea ajutorului cetățenilor care vor fi în pericol. Situația va fi monitorizată în continuare, iar cetățenii sînt îndemnați să apeleze în caz de necesitate serviciile de urgență”, a spus Pușcașu.


Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi dimineața o şedinţă de urgență la Guvern în legătură cu situația meteo nefavorabilă. Premierul a solicitat o comunicare permanentă și o interacțiune eficientă între autoritățile responsabile, astfel încît să fie prevenite situațiile de criză.


Cetăţenii aflaţi în dificultate din cauza condițiilor meteo, pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902 şi 903, 022 785032.


Meteorologii au anunţat astăzi Cod Galben de frig, cu intervalul de acţiune pînă pe 3 martie. Totodată, pînă la 3 martie este valabil şi Codul Galben de intensificare a formării gheţii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load