COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Sănătății califică declarațiile medicului de la Cahul drept „individuale”

Ministerul Sănătății califică declarațiile medicului de la Cahul drept „individuale”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale califică declarațiile ex-șefului Secției COVID-19 de la Cahul ca fiind „individuale”.

La nivel de minister, a fost instituită o comisie de evaluare și suport, care se va deplasa la Cahul pentru a veni cu opinii imparțiale privind situația de acolo. Declarații în acest sens au fost făcute de Svetlana Lupu, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

De asemenea, au fost solicitate informații de la managerul spitalului, dar și de la fondator, pentru a clarifica pozițiile. „Odată cu primirea tuturor rezultatelor, vă vom informa cu privire la rezultatele acestei investigații”, a adăugat responsabila de la minister.

Șeful Secției COVID-19 din Cadrul Spitalului Raional Cahul, Anatolie Malcov, și-a dat demisia motivînd că nu-și poate face datoria din cauza lipsei personalului din secţie, dar și din cauza condițiilor de muncă. El spune că în tot acest timp s-a ocupat singur de pacienţi, împreună cu o asistentă. Medicul a acuzat conducerea spitalului că nu s-a implicat în procesul de tratare a pacienților infectați cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load