COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medic din Portugalia: Majoritatea migranților moldoveni au medic de familie

Medic din Portugalia: Majoritatea migranților moldoveni au medic de familie

Majoritatea cetățenilor moldoveni stabiliți în Portugalia au medic de familie. O spune Angela Zgardan, moldoveancă stabilită cu traiul la Lisabona de 21 de ani.

Ea a relatat într-un interviu pentru gazetabasarabiei.com cum funcționează sistemul medical din Portugalia.

"Sistemul național de sănătate în Portugalia este bine organizat. Sînt și mulți medici din Moldova care activează în spitale și Centrele de Sănătate portugheze. Toți moldovenii cu viză de reședință sau domiciliați au dreptul la servicii medicale. Ne cunoaștem între noi medicii, dar și mulți conaționali, prin intermediul asociațiilor care activează, cu care comunicăm în permanență. De asemenea, ne străduim să-i ajutăm pe toți cei care ne cer ajutorul. Ambasada Moldovei în Portugalia este la fel, un suport important pentru conaționali", a declarat ea.

Angela Zgardan a îndemnat cetățenii moldoveni de acasă să respecte cu strictețe măsurile de carantină impuse de autorități. E nevoie de solidaritate în acest clipe grele, spune ea.

"Urmărim cu atenție situația din țară și sîntem foarte îngrijorați de ceea ce se întîmplă în prezent în Moldova. Vreau doar să mă alătur la indicațiile și recomandările autorităților din Republica Moldova: starea de carantină, izolarea și supravegherea persoanelor în etate, grija pentru pacienții cu boli cronice, femeile însărcinate și, nu în ultimul rînd, recomandăm să fie protejați lucrătorii medicali, să fie disponibilizate măsurile de protecție, avînd posibilitatea să reziste în prima linie la confruntarea pandemiei. Conaționalilor le recomadăm: Stați acasă! Este nevoie să fim solidari în aceste clipe grele, pentru că doar împreună vom învinge"

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load