Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, a fost dat în urmărire generală

Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, a fost dat în urmărire generală

Sergiu Lucinschi a fost dat în urmărire generală şi internaţională după ce, la începutul lunii aprilie,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare, cu executare. 


Sergiu Lucinschi apare pe site-ul Poliției Române, la categoria persoane urmărite. Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova a plecat din România după ce a fost condamnat definitiv la doi ani și patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi participaţie improprie la fals intelectual. În același dosar, Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, a fost achitat. 


Procurorii DNA susțin că, în perioada decembrie 2014–martie 2015, Sergiu Lucinschi a beneficiat de complicitatea lui Radu Pricop și, astfel, a exercitat presiuni asupra afaceristului Alexandru Horpoș pentru a-l determina să-i dea suma de patru milioane de euro, nedatorată de acesta din urmă. 


De asemenea, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Lucinschi a pretins că, prin intermediul unor persoane importante, are influență asupra organelor judiciare implicate în cauzele penale ce-l vizau pe omul de afaceri Alexandru Horpoș, aflate în lucru la același procuror, Remus Jurj.


Potrivit anchetatorilor, Lucinschi a pretins şi a primit de la afaceristul Alexandru Horpoș dreptul de creanţă asupra sumei de 2 milioane de euro, sub forma unui contract fictiv de împrumut. 
 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load