Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

O persoană, anunțată în căutare, reținută de oamenii legii

22 apr. 22:00   Societate
1869 0

În dimineața zilei de 21 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, pe direcția de intrare în Republica Moldova, a fost identificat și reținut un conațional în vîrstă de 19 ani.

Potrivit oamenilor legii, asupra tînărului în data de 7 octombrie 2023, a fost descoperit un permis de conducere românesc cu indici de falsificare. Acest lucru a fost confirmat în urma expertizei efectuate de laboratorul criminalistic al IGPF, notează Noi.md.

"În vederea desfășurării investigației, învinuitului i s-a cerut să se prezinte la audieri, însă acesta a ignorat solicitările autorităților, fiind declarat în căutare națională de către Poliția de Frontieră.

Conform procedurilor legale, tînărul a fost reținut de către ofițerii de investigații ai Direcției Regionale Vest, urmînd să fie plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore", se arată în comunicatul IGPF.

Poliția de Frontieră precizează că, potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, "deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime pînă la 650 u.c. sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani".

4
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?