X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Plîngău: "Dosarele de rezonanță au fost date uitării"

8 feb. 03:15   Politică
2151 0

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, ironizează pe seama modului în care au fost date uitării dosarele de rezonanță în care sînt vizați diverși politicieni fugari, acuzați de infracțiuni grave.

Politicianul se arată profund nemulțumit de mersul reformei justiției și de modul în care sînt gestionate dosarele de corupție mare.

"Eu am avut o glumă la tema asta... După căderea regimului Plahotniuc, foarte mulți oameni care luau decizii importante în perioada ceea, pînă a se forma Guvernul Sandu, au fugit din țară. Țuțu, Andronachi - o sumedenie de oameni despre care înainte se vorbea zilnic, iar care acum mai puțin se vorbește despre ei, oameni care au făcut rău, au furat ș.a.m.d. Uitați-vă ce se întîmplă acum mulți dintre oamenii ceea care erau talpa iadului pe pămînt, ei revin astăzi în Moldova.

Și eu glumeam că: mîine, poimîine va veni Plahotniuc sau Șor și vor sta 30 de zile. Plahotniuc poate să vină - mă uit cam cum se gestionează dosarele, că toată lumea a uitat de dînsul, revine în Moldova, stă 30 de zile în arest la domiciliu și este liber ca păsarea. Dacă mergem pe principiile astea, nu exclud că așa va fi", a menționat Dinu Plîngău, în cadrul emisiunii Puterea a patra.

Totodată, liderului Platformei DA i s-a părut ridicolă abordarea șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, că instituția ar avea nevoie de sediul Academiei de Științe, pentru a putea activa.


"Refuz să vorbesc despre justiție, atît de tare am obosit... Cînd iese un procuror anticorupție și zice că prioritatea nr. 1 este sediul, și încă nu oricare, dar sediul Academiei de Științe, hai să fim serioși...", a mai adăugat Plîngău.

10
4
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?