COVID-19 în MOLDOVA

La sfîrșitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță

La sfîrșitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță

La sfîrșitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță de cinci zile. Angajații din sistemul public vor avea liber de pe 27 august, cînd este marcată Ziua Independenței, pînă pe 31 august – sărbătoarea „Limba noastră”, transmite IPN.

Conform unei hotărîri de Guvern, ziua de 28 august se consideră zi de odihnă, iar ziua de 22 august– zi lucrătoare.

La începutul lunii iunie, Guvernul a stabilit modul de recuperare a zilelor declarate libere în starea de urgenţă de către Comisia pentru Situații Excepționale. Bugetarii recuperează 12 zile de sîmbătă, cu regim special de muncă. Pentru recuperarea celor 12 zile, au fost stabilite zile lucrătoare sîmbetele de 13 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 15 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie și 14 noiembrie. În aceste zile, activitatea salariaților cu durata normală a timpului de muncă se organizează de la 8.00 pînă la 16.30, cu pauza de masă de la 12.00 pînă la 12.30.

Pe parcursul anului, zile de sărbătoare nelucrătoare sînt: 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paşti (Paştele Blajinilor); 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), 6 mai (Paștile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load