COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ion Chicu a vizitat școala de arte din orașul Basarabeasca

Ion Chicu a vizitat școala de arte din orașul Basarabeasca

Prim-ministrul Ion Chicu, însoțit de președintele raionului Basarabeasca, a vizitat astăzi școala de arte din localitate. Instituția, dată în exploatare acum 45 de ani, nu a fost reparată niciodată.

În prezent, cei 157 de copii, înregistrați aici, își fac lecțiile în diferite clădiri și chiar localități, transmite NOI.md cu referire la MOLDPRES.

Ion Chicu a avut o discuție cu directorul școlii pentru a cunoaște în detalii problemele cu care se confruntă instituția și cum echipa de pedagogi se isprăvește cu soluționarea lor. Directorul instituției a expus viziunea referitoare la modul în care clădirea școlii ar putea fi reparată capital și resursele necesare în acest sens. A fost menționată problema lipsei cadrelor didactice, necesitatea unei săli de coreografie, unei săli de concerte, dar și a unui atelier pentru gravură.


„Vom examina posibilitatea de a reamplasa școala într-o clădire nouă. Evident, va trebui și acel spațiu de adaptat condițiilor Dvs. Mulțumesc pedagogilor că făuriți aici viața, modelați copilași luminați. Trebuie toți să depunem efort acolo unde sîntem", a spus Ion Chicu.

Șeful Executivului a promis că, în comun cu autoritățile locale, vor fi examinate posibilitățile de identificare a fondurilor pentru a susține renașterea instituției și crearea condițiilor bune pentru elevi și pedagogi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load