Încă un om de afaceri străin a primit cetățenia R. Moldova

Încă un om de afaceri străin a primit cetățenia R. Moldova

Preşedintele Igor Dodon a acordat unui al doilea cetăţean străin cetăţenia Republicii Moldova în schimbul investiţiilor.

Decretul corespunzător a fost publicat vineri în "Monitorul Oficial". Conform documentului semnat la 27 mai, s-a decis "acordarea cetăţeniei Republicii Moldova unui cetăţean străin (solicitant principal) în baza datelor de identificare в„–SP/02/2018".

Programul de obţinere a cetăţeniei în schimbul investiţiilor a fost aprobat în 2018 de către Guvernul Filip, care speră să atragă în acest fel în republică cel puţin 1,3 mlrd. euro în următorii cinci ani.

Potrivit programului, un investitor străin poate obţine cetăţenia Moldovei dacă transferă în Fondul de Dezvoltare Durabilă cel puţin 100 mii de euro sau 250 mii într-un domeniu de afaceri de importanţă strategică.

Prima cetăţenie a fost acordată pe 5 aprilie. Potrivit Agenţiei Servicii Publice, cetăţenia a fost dobîndită de un om de afaceri din domeniul IT, care este interesat de promovarea acestui sector în Republica Moldova. Alte 23 de dosare sînt în curs de examinare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load