COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iată cum sînt întîlniți moldovenii care revin acasă (VIDEO)

Iată cum sînt întîlniți moldovenii care revin acasă (VIDEO)

Alți 439 de conaționali au revenit acasă în ultimele 24 de ore, fiind asigurate de către autoritățile naționale a unor zboruri charter din Anglia și Franța, dar și a unui culoar tranzit din Federația Rusă.

La fiecare conațional s-a măsurat temperatura și s-a solicitat includerea datelor de contact corecte în fișele epidemiologice. La fel, s-a informat despre sancțiunile prevăzute de lege odată cu încălcarea regimului de autoizolare și s-a reamintit îndemnul că în această perioadă să evite deplasările, întîlnirile cu rudele, prietenii sau alte activități care nu sînt urgente.

Prin tranzitarea teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 10 mijloace de transport care au transportat 35 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Anglia și din Franța, fiind aduși acasă 404 cetățeni moldoveni.


De asemenea conaționalii, care sînt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, înainte de a planifica călătoria să contacteze misiunile diplomatice sau a oficiului consular din statul în care se află.

Totodată, atenționăm persoanele care intră în Republica Moldova că sînt obligate:
• Să completeze cu date veridice fișa epidemiologică;
• Să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile;
• Să nu părăsească locul de autoizolare.
Pentru nerespectarea cerințelor indicate persoanele vor fi atrase la răspundere:
Contravențională, conform art.76/1 se sancționează cu amendă în mărime de la 22 500 lei pînă la 25 000 lei, sau,
Penală, conform art.215 se sancționează cu amendă în mărime de la 36 000 lei pînă la 50 000 lei sau cu închisoare de pînă la 7 ani.

Aveți grijă de sănătatea Voastră și a celor dragi! #StaiAcasă

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load