COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Iagupov: Trebuie să protejăm natura și să nu ne otrăvim pe noi înșine (VIDEO)

Iagupov: Trebuie să protejăm natura și să nu ne otrăvim pe noi înșine (VIDEO)

Liderul trupei Zdob Și Zdub Roman Iagupov i-a îndemnat pe cetățeni să nu fie pasivi în ceea ce privește protejarea mediului, mulțumindu-le tuturor celor care se preocupă de problemele ecologice, precum și a relatat despre dorința sa de a compune un cîntec pe acest subiect, astfel încît noua generație să trateze mediul într-un mod complet diferit și să conștientizeze că noi toți facem parte din natură care ne oferă sănătate, prin urmare trebuie să o protejăm ca să nu ne otrăvim pe noi înșine.

Muzicianul a relatat acest lucru în cadrul unui interviu oferit portalului Noi.md, împărtășindu-și opinia referitor la problemele ecologice și atitudinea oamenilor față de natură.

Roman Iagupov a menționat că pentru prima oară în cei 25 de ani el se află acasă o perioadă atît de lungă și acum nu există nici o posibilitate de a merge undeva în vacanță.

Liderul formației Zdob și Zdub a recunoscut că iubește mult Moldova, îi place să pescuiască, să se plimbe, să meargă cu bicicleta, să se odihnească. El a specificat că noi locuim aici, în țara noastră, și trebuie să o protejăm.


„Noi nu plecăm nicăieri, noi nu locuim la București sau la Moscova, noi locuim aici! Aici e casa noastră!”, a subliniat Roman Iagupov.

El a reamintit că actualmente pe Internet apar multe informații publicate de cetățenii care doresc să facă casa și ținutul nostru mai curate și mai frumoase. Ei creează așezări ecologice, ridică problemele ce țin de deșeuri, ecologie, salubrizare.

Liderul trupei Zdob și Zdub a spus că împreună cu soția sa a reprimat tentativa unor persoane care au vrut să defrișeze copacii în parc. Dar datorită familiei și soției ei nu au făcut acest lucru.

„Se dovedește că, în principiu, toți oamenii ar fi pentru asta. Ei vor să ajute, dar sînt separați și trăiesc în propria lor mică lume. Dacă toată lumea își va rezerva puțină apă de rîu, un pește, s-ar parea că acest lucru nu va afecta rezultatul general, dar nu este așa. Trebuie să fim mai responsabili și mai uniți în protejarea naturii. Pentru ca atunci cînd cineva vrea să taie un copac în oraș el să fie oprit, să fie chemat serviciul respectiv, să fie chemați oamenii și să se verifice documentele. Dacă vom fi pasivi în toate problemele, apoi în final vom rămînea fără aer, fără apă, fără pește. Nu vom lăsa nimic copiilor noștri. Nivelul apei din rîuri va scădea, toate stațiile de tratare vor arunca deșeurile în Nistru din care bem. Și, pînă la urmă, ne vom transforma în animale, deși este imposibil de comparat, animalele sînt acum mult mai inteligente și mai nobile decît noi”, a menționat Roman Iagupov.

El a exprimat o mare recunoștință tuturor celor care se ocupă de problemele privind ecologia și protecția naturii.

Liderul trupei Zdob și Zdub au remarcat filmul „Gunoi cu noi”, o producție dedicată problemei omniprezentă a gunoiului. El a spus că în satul Rîșcovo raionul Criuleni nu au existat gunoiști, iar oamenii aruncau deșeurile într-o rîpă.

„Problema deșeurilor nu a fost încă soluționată nici măcar la Chișinău, pentru că noi nu știm să le sortăm, nu știm să separăm substanțele organice de cele anorganice. Aceasta este o problemă și ea trebuie rezolvată”, a subliniat Roman Iagupov.

El a mulțumit lui Dmitri Michitenco pentru inițiativă, pentru producerea unui film minunat.

„Vom rezolva această problemă. Vom vorbi despre asta. Și chiar vreau să compun o melodie pe acest subiect, astfel încît noua generație să trateze mediul într-un mod complet diferit. Pentru că sîntem o parte a naturii, iar natura ne oferă sănătate. În general, natura este divină, prin urmare, nu ne putem otrăvi pe noi înșine. După cum spun elvețienii, poate că fiecare din noi e nebun, dar împreună sîntem o națiune inteligentă. Și la noi, în Moldova, fiecare în mod separat și-a ridicat un gard, o vilă, și-a cumpărat o mașină bună, este inteligent. Dar, împreună reiese că sîntem niște proști. Ne pasă, așa că trebuie să facem ceva”, a spus în final liderul grupului Zdob și Zdub.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load