COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zdob și Zdub vor să ajute la înverzirea Moldovei (VIDEO) ©

Zdob și Zdub vor să ajute la înverzirea Moldovei (VIDEO)

Trupa Zdob Și Zdub dorește să ajute la înverzirea Moldovei și îndeamnă cetățenii să planteze copaci, precum și să ia cunoștință cu experiența practică în acest domeniu în cadrul primei din Moldova Conferințe a Acțiunilor Locale pentru Păduri, care va avea loc pe 12 octombrie la Universitatea Agrară de Stat.

Despre acest lucru a declarat pe pagina sa de socializare liderul formației Zdob și Zdub, Roman Iagupov, transmite Noi.md.

El a menționat că trupa acordă o mare atenție naturii. În special, noul album al formației, intitulat Bestiarium, care va fi lansat pe toate platformele de pe Internet la 1 noiembrie, este dedicat omului și naturii.

„Cîntăm despre natură. Este o tema de pădure, despre animalele simbolice din arealul nostru. Despre faptul că noi, oamenii, de fapt, sîntem parte a naturii. Natura, cum n-ai da, este casa noastră”, a spus Roman Iagupov.

În acest context, el a vorbit despre problema uriașă care îl îngrijorează pe el și pe toți cetățenii care nu sînt indiferenți față din mica noastră republică însorită.

„Această problemă este mai gravă decît confruntările politice și greutățile economice. Moldova este cea mai puțin împădurită țară din Europa. Aceasta este o problemă atît de serioasă și puțin discutată în societate, încît doar specialiștii înțeleg cu adevărat amploarea ei reală și toate amenințările legate de aceasta”, a declarat liderul formației Zdob și Zdub.

El a atras atenția asupra faptului că, din cauza numărului mic de păduri, cîmpurile noastre pierd milioane de tone de sol fertil în fiecare an. Izvoarele și iazurile seacă, nivelul apei din fîntîni scade. Secetele din ce în ce mai îndelungate produc pagube enorme fermierilor. Acești factori sînt agravați pe fundalul schimbărilor climatice care au loc din păcate pe întreaga planetă, iar noi nu facem excepție.

„Dar există și o veste bună, care constă în faptul că totul este în mîinile noastre! Dacă fiecare locuitor al Moldovei ar planta cîte un copac în fiecare sezon, atunci în fiecare an țara va primi peste 10 mii de hectare de pădure nouă!”, a subliniat Roman Iagupov.

El a menționat că, de aceea, sîmbătă, 12 octombrie, la Universitatea Agrară va avea loc Conferința Acțiunilor Locale pentru Păduri, în cadrul căreia entuziaștii, ecologii care plantează copaci în vremurile noastre dificile vor împărtăși din experiența lor practică.

„Ei ne vor spune cum să facem acest lucru. Acești oameni știu exact unde și cum putem ajuta și fiecare dintre noi pot învăța ceva de la ei sau ar putea pur și simplu învăța cum să planteze un copac, ce copaci să planteze și unde. Noi de asemenea am decis să devenim parte a acestei mișcări. Plantați copaci și haideți să îmbunătățim orașele și satele noastre! Căci noi respirăm același aer. Haideți să facem ceva în practică!”, a spus în concluzie liderul formației Zdob și Zdub.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load