TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Geniştii Armatei Naţionale au distrus 7700 de muniţii în 2019

Geniştii Armatei Naţionale au distrus 7700 de muniţii în 2019

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat circa 7 700 de obiecte explozive pe parcursul anului 2019, informează Noi.md.

Majoritatea muniţiilor neexplodate au fost găsite în localităţile din raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Criuleni, Hînceşti, Taraclia şi în municipiile Bălţi şi Chişinău.


Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai mare cantitate de muniţii — 530 de proiectile de artilerie — a fost descoperită în luna octombrie, în oraşul Taraclia, în apropiere de calea ferată. Obiectele, care datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost nimicite de echipa de geniu a Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul.

Totodată, în martie 2019, geniştii din Batalionul de Geniu „Codru” au executat o misiune amplă de deminare în satul Marianca de Jos, raionul Ştefan Vodă, unde au distrus 234 de muniţii de diferit calibru — proiectile de artilerie, bombe de la aruncător şi focoase.

În acelaşi timp, în ultima lună a anului trecut, geniştii militari au intervenit în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi, pentru a lichida 45 de proiectile de artilerie, bombe de aruncător şi mine antipersonal, găsite în pădurea din apropiere.

Toate muniţiile depistate erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost distruse în condiţii de maximă siguranţă la centrele de instruire ale Armatei Naţionale.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sînt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mîna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pămînt sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load