Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Zaharova: Rusia este dispusă să revină la chestiunea privind casarea munițiilor din satul Cobasna

13 dec. 2019,, 16:30   Politică
6794 3

Rusia este dispusă să revină la chestiunea privind casarea munițiilor rămase, păstrate la depozitele din satul Cobasna și să purceadă la casarea munițiilor expirate. Aceste lucrări vor fi efectuate în conformitate cu toate normele dure de securitate și regulile adoptate în armata rusă.

Acest lucru a fost declarat de către reprezentantul oficial al MAE al Rusiei Maria Zaharova vineri în cadrul unei conferințe de presă mari în formă de teleconferință, răspunzînd la întrebarea adresată din partea centrului de presă Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

Ea a reamintit că depozitele militare din satul Cobasna au fost create în 1949. Acesta a fost arsenalul strategic Direcția Sud, partea majoră a munițiilor fiind adusă în anii 90 ai secolului trecut după retragerea trupelor sovietice din Ungaria și fosta Cehoslovacie.

„La începutul anilor 2000 atunci cînd situația politică era una favorabilă și se întrevedea ieșirea spre soluționarea de lungă durată și destul de viabilă a problemei transnistrene, Rusia a retras circa 50 la sută din munițiile depozitate. Au rămas circa 20 de mii de tone. În august curent ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, în răspuns la solicitarea părții moldovenești și-a exprimat disponibilitatea de a reveni la chestiunea privind casarea și să purceadă nemijlocit la casarea și neutralizarea munițiilor a căror termen de valabilitate expiră. Sînt circa 11 mii de tone. În special aș vrea să subliniez că toate aceste lucrări vor fi efectuate în conformitate cu normele dure de securitate și regulile adoptate în armata rusă”, a specificat reprezentantul MAE al Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?