Federația Rusă a venit cu propuneri pentru deblocarea activităţii CUC

Federația Rusă a venit cu propuneri pentru deblocarea activităţii CUC

La 25 ianuarie, în oraşul Bender, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Unificate de Control, prezidată de delegaţia regiunii transnistrene. Ordinea de zi a cuprins două subiecte: examinarea unor chestiuni organizatorice, audierea şi aprobarea a 4 rapoarte ale Comandamentului Militar Întrunit despre situaţia din Zona de Securitate.


În legătură cu  sistarea temporară, din cauza podurilor de gheață formate peste rîul Nistru, a activităţii debarcaderului, care face legătura între satele  Molovata și Molovata-Nouă din Raionul Dubăsari, Delegația Republicii Moldova a difuzat un apel către toţi membrii CUC, prin care a solicitat asigurarea circulației prin posturile interne „Criuleni" și „Lunga” a mijloacelor de transport ale ÎS ”Poșta Moldovei”, care vor asigura populația din localitățile raionului Dubăsari cu pensii și alte servicii poștale.


De asemenea, CUC a audiat şi aprobat 4 rapoarte săptămînale ale Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia în Zona de Securitate.


În scopul depășirii blocajului din cadrul ședinței neordinare a CUC, legat de redeschiderea pe 18 noiembrie 2017 a podului peste r. Nistru, din preajma satelor Gura Bîcului și Bîcioc, conducătorul delegaţiei Federaţiei Ruse Ilia Uvarov a lansat o serie de propuneri, menite să contribuie la adoptarea unei decizii comune pe marginea acestui subiect, care va fi elaborată de delegaţia FR, reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în CUC.


Inițiativa a fost susținută de către toţi participanţii la şedinţa Comisiei. Următoarea şedinţă a Comisiei Unificate de Control va avea loc pe data de 1 februarie 2018.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load