Explicațiile Moldovei privind motivul interzicerii intrării în țară jurnalistei RTVI

Explicațiile Moldovei privind motivul interzicerii intrării în țară jurnalistei RTVI

Jurnalistei postului de televiziune rusești RTVI, cetățencei ruse, Mariana Minsker, dar și operatorului RTVI li s-a interzis să intre pe teritoriul Moldovei, deoarece ei nu au putut confirma scopul vizitei în republică, a declarat pentru RIA Novosti Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a republicii.


Săptămîna trecută, Poliția de Frontieră a Moldovei nu a permis intrarea în țară jurnalistei ruse de la NTV Irada Zeinalov, din cauza faptului că, așa cum susține instituția de resort, aceasta nu a putut confirma scopul vizitei în republică. Jurnalista a declarat la Punctul de controlul al frontierei că ea ar fi avut planificat un interviu cu președintele republicii, însă nu a putut să confirme documentar acest lucru, au menționat responsabili din cadrul Poliției de Frontieră.


"Nu li s-a permis intrarea pe teritoriul Moldovei la doi cetățeni ai Federației Ruse, din cauză că nu au putut confirma scopul vizitei în republică. La Punctul de control al frontierei ei declarat că aveau planificată o întîlnire, prezentînd presupusa solicitare pentru interviul cu președintele statului, însă nu au putut confirma cu consimțămînt realizarea interviului", au comunicat responsabili ai Serviciul de presă al Poliției de Frontieră.


Totodată, responsabilii de la instituția de resort au subliniat că "nu este vorba despre deportare sau aplicarea interdicției de intrare". Interlocutorul de la agenție a precizat că cetățenii Federației Ruse au fost trimiși la Moscova cu cea mai apropiată cursă.


RTVI este un canal de televiziune internațional de limba rusă care difuzează, în special, pe teritoriul: Rusiei, Ucrainei, Statelor Baltice, SUA, Canadei, Israelului, Germaniei și Marii Britanii. Postul TV RTVI a fost creat în anii 1990, de Vladimir Gusinski.


 Anterior, autoritățile Moldovei le-au interzis, în mod repetat, intrarea în țară jurnaliștilor ruși. În special, Chișinăul nu a permis intrarea în țară unui grup mare de jurnaliști ruși, inclusiv corespondentului RIA Novosti, Timur Hursandov, reprezentanților NTV, REN TV, Life News și altor mass-media. Serviciile de frontieră ale Moldovei și Ucrainei justifică, de obicei, refuzul de a intra în țară jurnaliștilor ruși, pe motiv că aceștia nu-și pot confirma scopul vizitei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load