COVID-19 în MOLDOVA

Dosar penal în cazul „Arena Chișinău”

Dosar penal în cazul „Arena Chișinău”

O cauză penală a fost pornită pentru infracțiunea de delapidare a averii străine, ca urmare a realizării contractului de parteneriat public-privat, pentru construcția Arenei Chișinău.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a fost informat, conform solicitării sale din 14 iulie 2020, privind pornirea cauzei penale pe mai multe articole din Codul penal pe faptul inițierii de către un grup format de persoane identificate și neidentificate, exponenți ai unor formațiuni politice, organe ale administrației publice centrale și locale, dar și a unor personae fizice, a unor acțiunii de creare intenționată a condițiilor pentru comiterea infracțiunii de delapidare a averii străine ca urmare a realizării contractului de parteneriat public-privat, pentru construcția Arenei polivalente în extravilanul comunei Stăuceni, mun. Chișinău, inclusiv întru atingerea în viitor a scopului infracțional de delapidare a terenului pentru construcții cu suprafața de 59,2224 hectare din proximitatea construcției, anunță, într-un comunicat, formațiunea.

Scrisoarea este semnată de procurorul anticorupție Vladislav Cojocaru, scrie radiochisinau.md.


Amintim că Ministerul Finanțelor va aloca peste 71 de milioane de lei Societății cu Răspundere Limitată ”Arena Națională” al cărui asociat unic este Agenția proprietăți Publice, potrivit unui proiect de lege probat astăzi de Guvern.

Banii sînt alocați în regim de urgență, întrucît Arena Chișinău urma să fie inaugurată la 1 mai, se arată în nota informativă a proiectului.

Arena Chișinău este un proiect inițiat în timpul guvernării Partidului Democrat, condus pe atunci de Vlad Plahotniuc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load